Een gids voor beginners: hoe je de beste alcoholvrije wijnen kies

25 Apr 2023

Een gids voor beginners: hoe je de beste alcoholvrije wijnen kies

Alcoholvrije wijnen zijn een lekkere, verfrissende optie als je niet aan alcohol wilt doen, of als je de calorie-inname wilt beperken. Maar hoe kies je de beste alcoholvrije wijnen? Met deze gids voor beginners leer je alles wat je moet weten over alcoholvrije wijnen, waaronder welke wijnen je moet kiezen bij bepaalde gerechten.

Hoe kies ik de beste alcoholvrije wijnen?

Als je de beste alcoholvrije wijnen wilt kiezen, moet je eerst weten waar je naar moet zoeken. Begin met het lezen van etiketten op alcoholvrije wijnen. Je wilt een wijn kiezen die zo dicht mogelijk bij de originele versie komt. Als je een alcoholische wijn drinkt, moet je op zoek gaan naar dezelfde smaak, aroma's en zoetstoffen als de originele versie.

Proefdag

Als je serieus op zoek bent naar een goede alcoholvrije wijn, overweeg dan om een proefdag te organiseren. Op een proefdag kun je veel verschillende soorten alcoholvrije wijnen proeven om te zien welke je het lekkerste vindt. Proef de wijnen direct naast elkaar, zodat je een goede vergelijking kunt maken. Overweeg ook om verschillende soorten alcoholhoudende wijnen te proeven voordat je alcoholvrije wijnen proeft. Als je de smaak van de originele wijn kent, kun je de smaak van de alcoholvrije versie beter vergelijken. Kijk ook naar de prijs. Hoge prijzen betekenen natuurlijk niet automatisch dat de wijn goed is, maar het betekent wel dat je een verscheidenheid aan smaken kunt verwachten. Kies wijnen die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Kies de juiste wijn bij je maaltijd

Alcoholvrije wijnen zijn een goede optie als je geen alcohol wilt drinken, maar met de juiste wijn kun je ook vaak net je maaltijd verbeteren. Kies een alcoholvrije wijn die bij je maaltijd past. Hieronder noemen we wat tips!

Als je bijvoorbeeld een licht gerecht eet, kies dan een droge, licht zoete of licht fruitige alcoholvrije wijn. Als je een stevige maaltijd eet, kies dan een alcoholvrije wijn met een meer volle smaak, zoals een droge rode wijn met een medium body.

Alcoholvrije wijnen onthouden

Als je eenmaal je favoriete alcoholvrije wijn hebt gekozen, zou het een slimme zijn om deze ergens op te slaan - maak bijvoorbeeld een fijn lijstje! Het is namelijk zo dat alcoholvrije wijnen maximaal twee jaar kunnen worden bewaard, dus als jij jouw lijstje en voorraad paraat hebt dan is dat altijd mooi meegenomen. Hier nog wat bewaar tips voor jouw non-alcoholische versnaperingen: bewaar je wijnen op een koele, donkere plek, zoals in de koelkast. Vermijd direct zonlicht en blootstelling aan warmte.

En nog even in het kort: alcoholvrije wijnen kunnen een goede optie zijn als je geen alcohol wilt drinken of liever even op de lijn let. Als je de beste alcoholvrije wijnen wilt kiezen, is het belangrijk om etiketten te lezen en zou het een leuke toevoeging zijn om een proefdag te organiseren, zodat je de smaken kunt vergelijken. Maak dit nog leuker door bijvoorbeeld wat vrienden uit te nodigen. Kies uiteindelijk een wijn die bij je maaltijd past. En als je de wijn hebt gekozen, verzorg je deze goed door deze op een koele, donkere plek te bewaren. Indien je online een fles zou willen bestellen, neem dan een kijkje op de Alcoholvrijshop.