Adam Scott, Collin Morikawa nieuwste spelers om deel te nemen aan innovatieve golfcompetitie

24 Jan 2023

Adam Scott, Collin Morikawa nieuwste spelers om deel te nemen aan innovatieve golfcompetitie

TGL, de op technologie gerichte golfcompetitie die in januari 2024 van start gaat, heeft nog twee PGA Tour-spelers aangekondigd die zullen deelnemen aan het innovatieve teamconcept.

Voor het eerst gemeld door Sports Illustrated, voegt Adam Scott zich bij Tiger Woods, Rory McIlroy, Jon Rahm en Justin Thomas in de selectie van TGL. Ook Collin Morikawa heeft zich aangemeld, aldus een woordvoerder van TGL. Woods en McIlroy waren mede-oprichter van TMRW Sports, dat TGL creëerde, samen met voormalig Golf Channel-president Mike McCarley.

"Tiger duwde golf naar een niveau dat nog nooit eerder was gezien, en jongens blijven vooruitgaan", vertelde Scott aan SI. “Nu, in de positie waarin hij zich bevindt, voor hem om op te staan ​​en een stem te nemen voor de PGA Tour, denk ik dat dat echt sterk is. We hebben tijdens zijn carrière nooit veel nevenactiviteiten van Tiger gezien. Dat is eerlijk genoeg; hij was een concurrent en hij was geïnteresseerd in wat hij deed. Nu laat hij zijn gevoelens over dingen zien.

“Het creëren van zoiets als TGL met Rory is gewoon een ander voorbeeld van hoe hij invloed heeft op het spel. Zeker, als Tiger ergens op ingaat, zal het hoe dan ook impact hebben."

Zei Morikawa: “Tijdens mijn amateur- en collegiale golfcarrière hield ik van teamspel en de extra energie die het aan mijn spel gaf, vooral in matchplay. Dat is alleen maar verbeterd met de kansen die ik heb gehad om de VS te vertegenwoordigen in de Ryder Cup en Presidents Cup, en ik kijk er naar uit om volgend jaar ook deel uit te maken van een TGL-team. Afgezien daarvan denk ik dat het ontwerp van TGL om sportfans het beste ter wereld te bieden in een wekelijkse primetime golfcompetitie, van begin tot eind in slechts twee uur, een breder spectrum van informele golffans zal aanspreken en onze sport zal introduceren bij jongere fans.”

Scott voegde ook toe: “Ik denk dat dit op dit punt in mijn carrière echt een geweldige kans voor mij is. Ik vind het erg leuk dat het de grootste namen tot nu toe trekt en dat ik me een weg heb weten te banen met deze supersterren.'

Er gingen eerder geruchten dat Scott een potentiële LIV-overloper zou zijn, maar de 42-jarige Aussie heeft sindsdien een paar zetten gedaan die zijn trouw beloven aan het laten groeien van het spel via de PGA Tour en aanverwante producten zoals TGL. Hij trad dit jaar ook voor het eerst toe tot de Player Advisory Council van de Tour.