Bernard verdiende beter dan schaamteloos pesten

20 Dec 2022

Bernard verdiende beter dan schaamteloos pesten

Op het gevaar af als een oude dame te klinken, hier gaat het: journalisten mogen niet het verhaal worden.

Maar op maandag waren verslaggevers die verslag deden van de Tampa Bay Buccaneers een van de verhalen van de dag op NFL Twitter (samen met het verbijsterende gebrek aan situationeel bewustzijn van de aanval van de New England Patriots) na het plaatsen van een video van hun postgame-interactie met back-up Giovani Bernard.

Voor een samenvatting: de Buccaneers stonden zondag met 17-3 voor tijdens de rust tegen Cincinnati en kregen de bal om de tweede helft te beginnen. Bernard rommelde een nep-trap op de vierde en eerste plaats met de bal op de helft van het veld van de Bucs, en de Bengals kregen balbezit bij de 16-yardlijn van Tampa Bay. Ondanks de gunstige veldpositie voor Cincinnati hield de verdediging de Bengals op slechts een velddoelpunt. Het was een ongelukkige vergissing en de Bengals wonnen vervolgens de wedstrijd met 34-23, hoewel Tom Brady's vier omzet die volgden - op opeenvolgende balbezit - aantoonbaar een veel grotere rol speelden in het verlies.

In de kleedkamer na de wedstrijd zeiden verslaggevers dat Bernard in eerste instantie weigerde commentaar te geven op het spel, maar na te zijn lastiggevallen ermee instemde.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Voor de duidelijkheid, het is niet de interactie met Bernard die het probleem is. Elke verslaggever die het werk gedurende een redelijke tijd doet, zal interacties hebben die confronterend of onhandig zijn, vooral wanneer het team net een wedstrijd heeft verloren of het onderwerp een slecht spel van een speler of een slechte beslissing van een coach is. Hoewel er een afkoelperiode van 10 minuten is voordat coaches op het podium staan ​​of de kleedkamers worden geopend, is de waarheid voor sommige atleten en in sommige situaties lang niet genoeg.

En het gaat er ook niet om dat Bernard niet wil praten. Volgens velen is de veteraan een van de aardigere jongens die de media tegenkomen in een NFL-kleedkamer, maar hij is niet de eerste of laatste speler die geen interesse had om met verslaggevers te praten na een zwaar verlies of een fout.

Het is het feit dat we de interactie überhaupt hebben gezien.

Verhaal gaat verder

Het plaatsen van die video riekt naar pogingen om Bernard publiekelijk en onnodig te schande te maken, en er zijn momenten die ongemakkelijk zijn. Er was jaren geleden een meme die online circuleerde, van een lege witte wasmand en de woorden: "Je vuile was hoort hier thuis. Niet op Facebook." Op dezelfde manier hoeft niet elke interactie die verslaggevers met sporters hebben, voer voor sociale media te worden.

Bernard zei in eerste instantie tegen verslaggevers dat hij zondag niet zou praten omdat ze hem op geen enkel ander moment in het seizoen wilden spreken. Hij miste negen weken door een enkelblessure opgelopen in week 2, en de Bucs stellen, zoals de meeste teams, geen spelers beschikbaar voor de media als ze geblesseerd zijn. Zondag was zijn derde wedstrijd terug en zijn onhandige poging speelde een rol in het verlies.

Tampa Bay Bucs die terugloopt op Giovani Bernard, hier afgebeeld in augustus na een wedstrijd in het voorseizoen tegen Indianapolis, had een ongemakkelijke interactie met de media na het verlies van zondag tegen de Cincinnati Bengals. (Foto door Michael Hickey/Getty Images)

Maar zoals we in de video zien, terwijl hij door de kleedkamer loopt, zegt een verslaggever tegen Bernard: "Je bent het hele jaar geblesseerd geweest" als rechtvaardiging voor waarom hij geen media-aandacht heeft gekregen voor die tijd. Iemand anders zegt: "Wat heb je gedaan zodat we het hele jaar met je kunnen praten?"

Jakkes.

Ja, spelers zijn technisch verplicht om zich één keer per week en na de wedstrijd beschikbaar te stellen voor de media. Maar elke analyse van de wedstrijd van zondag zou kunnen worden gedaan zonder de inbreng van Bernard, en het publiek vertellen dat hij na de wedstrijd geen commentaar zou geven, kan ertoe leiden dat sommige fans hem negatief beoordelen omdat hij zichzelf niet ter verantwoording roept voor zijn fout. En die consequentie is voor Bernard om mee om te gaan, niet voor verslaggevers.

Het strekt Bernard tot eer dat hij uiteindelijk toezegde. Hij zei dat het een miscommunicatie was, het was allemaal aan hem en "ik heb het verprutst." Na de derde keer dat hij dat antwoord gaf, was het duidelijk dat hij niet meer ging bieden, maar toch kreeg hij nog vier vragen. Er volgden nog vier variaties op hetzelfde antwoord.

Als het de bedoeling was om Bernard er slecht uit te laten zien met hoe het ging, had dat voor velen het tegenovergestelde effect: het zijn de medialeden die er slecht uitzien, om nog maar te zwijgen van onprofessioneel.

Hem vragen wat hij heeft gedaan om ervoor te zorgen dat medialeden met hem praten, is gemeen. Bernard is een 31-jarige running back die speelt met een contract van een jaar voor het minimum dat een speler met zijn ervaring kan verdienen. Hij wilde geen blessure oplopen die hem de helft van het seizoen van het veld zou halen. Hij is zich er waarschijnlijk terdege van bewust dat dit zijn laatste seizoen als profatleet zou kunnen zijn en schaamt zich misschien dat een man die ooit drie opeenvolgende seizoenen had met meer dan 1.000 meter van scrimmage, nu gedegradeerd is tot het spelen van alleen speciale teams.

Verder is hij een mens. Dat feit lijkt volledig verloren te gaan in de interactie. Het komt over alsof de verslaggevers iets van Bernard wilden, en verdomd als ze het niet gaan krijgen.

Journalistiek vereist in de eerste plaats grote nieuwsgierigheid, maar bijna net zo belangrijk, het vermogen om relaties aan te gaan en te onderhouden. Een man beledigen op een laag moment omdat je eist dat hij zijn fout uitlegt, lijkt volkomen in tegenspraak met het opbouwen van een goede relatie. Misschien zijn voor sommige verslaggevers alleen de starters of sterren de moeite waard om goed behandeld te worden, wat verkeerd is. Je weet nooit wanneer een back-up een ster zal zijn, en door je alleen te concentreren op de vetgedrukte namen, zou je een geweldig verhaal in een andere hoek van de kamer kunnen missen.

En als je echt wilt weten hoe de worst soms wordt gemaakt, weet een goede verslaggever dat ontevreden spelers de beste bronnen kunnen zijn, vooral bij worstelende teams. Maar dat is pas nadat er een relatie tot stand is gekomen, meestal door tijdsinvestering. Als er iets gebeurt waarvan het team niet wil dat het publiek het weet, krijg je misschien op een sneeuwochtend een sms en vertel je een belangrijk verhaal.

Natuurlijk willen fans weten hoe een winnende actie tot stand kwam of wat er mis ging bij de neppe trappoging, maar Bernard wilde zijn inzinking zondag niet prijsgeven. Misschien had hij dat maandag gedaan als hij anders was behandeld.

Wat een beatreporter onderscheidt, is toegang. Wat er met die toegang wordt gedaan, is belangrijk.