Dak was goed, niet geweldig. Dat is het probleem.

24 Jan 2023

Dak was goed, niet geweldig. Dat is het probleem.

Dak Prescott is een goede quarterback. Net als Tony Romo vóór hem.

De Dallas Cowboys hebben echter een topper nodig. Je kunt, om nog maar te zwijgen van, een Super Bowl bereiken met een Joe Flacco of zelfs een Nick Foles. Maar met een Tom Brady, Patrick Mahomes of Peyton Manning is dat een stuk makkelijker.

Cowboys-eigenaar Jerry Jones gaat geen enkel doel uit de weg: alles winnen. Hij is hier niet voor vruchteloze uitstapjes naar de divisieronde, ook al is dat alles wat Dallas de afgelopen 27 jaar heeft weten te bereiken. De bittere 19-12 nederlaag van zondag tegen de San Francisco 49ers was de laatste.

“We zijn ziek”, zei Jones na afloop. "We zijn ziek."

Dus wat is de remedie?

Prescott is niet de enige reden waarom Dallas zondag verloor. Coaching, wanbeheer, blessures en het spel van de verdediging van de Niners hadden natuurlijk allemaal een rol.

Toch is Prescott de quarterback, en de groten vinden manieren om tekortkomingen elders goed te maken en overwinningen te behalen. Ze brengen het team zeker niet terug.

In plaats daarvan gooide Prescott zondag twee keuzes, wat geen verrassing was gezien het feit dat zijn 15 in de reguliere competitie de competitie aanvoerde ondanks dat hij 12 wedstrijden speelde. Hij voltooide 23 van zijn 37 passen voor slechts 207 meter. Hij had een touchdown en ook een zak. Hij miste open ontvangers, las open routes verkeerd en verhoogde nooit zijn spel als het ertoe deed. Hij loopt ook niet meer zoals vroeger, hetzij door opzet, hetzij door blessures uit het verleden, of beide.

Dak Prescott is tot nu toe in zijn carrière net niet geweldig geweest. Om de Super Bowl te winnen, hebben de Dallas Cowboys meer van hem nodig. (Foto door Thearon W. Henderson/Getty Images)

Prescott had twee kansen om de wedstrijd laat in het vierde kwartaal gelijk te trekken, alleen om drie-en-uit te gaan en vervolgens toezicht te houden op een rit die zo georganiseerd leek als een schilderij van Jackson Pollock . Dat was het tweede achtereenvolgende jaar dat het Cowboys-seizoen op komische wijze eindigde.

Nogmaals, het was niet allemaal de schuld van Prescott, maar dan gaan de groten de wedstrijd winnen. In de play-offs van vorig jaar leidde Mahomes Kansas City naar een gelijkspel in 13 seconden. Dallas heeft het geluk de bal zo snel te snappen.

"Jongens speelden hun best, de verdediging gaf ons de kans om deze wedstrijd te winnen, speelde hard tegen een heel, heel goede aanval", zei Prescott. "Het is onaanvaardbaar dat we de punten neerzetten die we hebben behaald. En dat begint bij mij. Ik moet beter worden."

Verhaal gaat verder

Dit is het onmiskenbaar geweldige deel van Prescott. Hij is een leider, een stand-up superster. Hij neemt de schuld op zich, zelfs wanneer play-calling en brede ontvangerinspanningen (om nog maar te zwijgen van talent) als zondebokken kunnen worden gebruikt.

Hij is alles wat je zoekt in een quarterback van de Dallas Cowboys. Nou ja, behalve het "grote" deel. Hij staat nu 2-4 in playoff-wedstrijden, hetzelfde record als Romo.

Dallas is voorlopig getrouwd met Prescott. Hij heeft nog twee jaar te gaan met een contract van gemiddeld $ 40 miljoen. En hoewel Jones opmerkte dat omzet het verschil was met de 49ers, is hij nog steeds een eigenaar/algemeen manager die al lang heeft laten zien dat hij dit team met zijn hart zal leiden.

En hij houdt nog steeds van Dak Prescott.

"Ik zou hier [volgend jaar] graag terug willen zijn met dezelfde hand, dezelfde kans, met Prescott als quarterback, en het gaan halen", zei Jones. " ...als we hem als quarterback hebben, waag ik mijn kans."

Prescott is een van de beste verhalen van de Cowboys. Een vierde ronde draft pick uit de staat Mississippi, hij nam de baan aan van Romo, zelf een onwaarschijnlijke ster uit Oost-Illinois. Prescott was aanvallend Rookie of the Year in 2016 en een Pro Bowler dat jaar en in 2018. Hij was meteen een sympathieke figuur.

Hij heeft een aantal indrukwekkende seizoenen achter de rug, waaronder het vermijden van onderscheppingen - slechts vier als rookie. Toch is hij soms grillig geweest en zijn omzet een enorm probleem geworden.

Hij wordt dit laagseizoen 30 en dankzij zijn leeftijd en het gebroken been dat zijn seizoen 2020 verkortte, is hij niet meer de bulldozer die hij ooit was. Zijn eerste drie jaar in de competitie liep hij voor zes touchdowns per seizoen. Hij heeft er slechts twee gehad sinds de blessure.

Wat je verwacht van een quarterback in het midden van wat de bloei van zijn carrière zou moeten zijn - niet meer jong maar nog niet oud - is een beter begrip van hoe hij de positie moet spelen en fouten kan vermijden om wedstrijden te winnen, zo niet te maken. de toneelstukken die het voor elkaar krijgen.

Dat is vooral wat Prescott mist. Een onderscheppingspercentage van 3,8, of een verhouding van 23-15 TD tot INT, zal het niet redden. Dit afgelopen jaar niet. Geen enkel jaar.

De verdediging van Dallas was goed genoeg om nog te spelen. Het had niet veel nodig. In plaats daarvan was het San Francisco dat die formule samen met rookie Brock Purdy naar de NFC-kampioenswedstrijd op zondag in Philadelphia reed.

Prescott kon alleen maar beloven het in de toekomst beter te doen. En Dallas kon alleen maar hopen dat het waar is - anders zou de divisieronde het plafond kunnen zijn voor deze club.

De Cowboys hebben hun franchise quarterback, maar ze hebben gewacht tot hij zou laten zien dat hij geweldig is, niet alleen goed.

En tot nu toe is hij maar zo goed geweest.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.