Dit zijn niet dezelfde oude Sacramento Kings

20 Dec 2022

Dit zijn niet dezelfde oude Sacramento Kings

DETROIT — De Sacramento Kings zijn constant op zoek naar respect in hun turnaround-seizoen, een strijd die zich uitstrekt buiten het veld en tot aan de zijlijn.

Soms komt het vanaf de zijlijn op het veld terecht toen eerstejaars-hoofdcoach Mike Brown een paar avonden geleden in Toronto werd weggestuurd omdat hij woedend protesteerde tegen een reeks oproepen die tegen zijn team inging.

De reactie was zeker overdreven, en voor wat het waard is, herstelden de Kings zich om de Raptors te verslaan terwijl Brown toekeek vanuit de kleedkamer. Het kostte hem $ 25.000 aan een boete van de NBA, maar het leverde hem waarschijnlijk veel respect en bewondering op van zijn spelers.

"Elke keer dat we op de vloer stappen, moeten we bewijzen wat we waard zijn", zei Brown vrijdagavond voordat de Kings de Pistons versloegen. "Er is een deel van mij dat het niet leuk vindt dat dit is gebeurd, omdat ik de eerste ben die tegen onze jongens zegt: 'Hé, geen excuses.'"

Zelden hoor je een coach erkennen wat er in het volle zicht is. Terwijl Brown ringen aan het verzamelen was als lid van de technische staf van Golden State, waren de Kings in de wildernis - een eeuwigdurend loterijteam sinds 2006 en hun laatste overwinning in de playoff-serie was twee jaar daarvoor.

Maar Brown, in zijn vierde periode als hoofdcoach, heeft dit team gekoesterd tot een van de beste aanvallende eenheden in de competitie. Brown stond lange tijd bekend als een uitstekende verdedigende tacticus en leidde de Cleveland Cavaliers naar de NBA Finals in 2007.

Hij laat de Kings de bal over de vloer spuiten, waardoor de teams uit balans raken, wat doet denken aan zijn tijd in Golden State en San Antonio, waar hij van 2000-2003 tijd doorbracht onder Gregg Popovich.

Er wordt verwacht dat ze meer doen dan alleen maar concurreren, en Brown houdt ze aan die norm.

Sacramento Kings-hoofdcoach Mike Brown geeft instructies om De'Aaron Fox te bewaken tijdens een wedstrijd dit seizoen in Golden 1 Center in Sacramento. (Sergio Estrada/USA TODAY Sports)

“Zelfs als de scheidsrechters een slechte nacht hebben, hebben wij een slechte nacht of, weet je, er gaan bussen kapot. Hé, laten we het gaan doen, 'zei Brown. "Omdat we in een goede, 'Laten we geloven' zitten. Weet je, die overtuiging hebben, ongeacht wat groot is, vooral als je dat volgende niveau wilt bereiken."

Verhaal gaat verder

Het is een steekproef die groot genoeg is om te geloven dat wat er is gezien duurzaam is. Keegan Murray is een indrukwekkende groentje, met veel ruimte om te groeien. Malik Monk voegt wat instant scoren toe en Harrison Barnes heeft wat kennis van het kampioenschap.

Domantas Sabonis werd vorig seizoen overgenomen in een ruil voor Tyrese Haliburton, een ruil die voor beide ploegen als een overwinning kan worden omschreven.

Hij en De'Aaron Fox hebben samen wat magie gemaakt, waarbij Fox misschien wel zijn beste seizoen heeft - in ieder geval zijn beste vanuit het standpunt van het winnen van basketbal - en beiden zouden dit seizoen zware All-Star-overwegingen moeten krijgen.

>

Bruin op jacht naar de scheidsrechters die begonnen toen Fox een technische waarschuwing kreeg tijdens een vrije worp; Fox liep weg van de ambtenaar, een handeling die Brown zei dat functionarissen gewoonlijk lieten schieten.

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Mike Brown uitgeworpen vs. Raptors","description":"

Kijk hoe de Sacramento De hoofdcoach van Kings werd weggegooid tijdens de wedstrijd van woensdagavond in Toronto.","thumbnailUrl":"https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/mkPgvSUUs.WaSmIEI4e_7A--~B/dz0xOTIwO2g9MTA4MDthcHBpZD15dGFjaHlvbg--/https ://s.yimg.com/os/creatr-uploaded-images/2022-12/5f89a4b0-7d82-11ed-8ffd-e481b1116d85","uploadDate":"2022-12-16T20:44:13Z","duur ":"PT48S","contentUrl":"https://video.media.yql.yahoo.com/v1/video/sapi/hlsstreams/6e1f4548-e2c4-308c-80c6-b14b91dedee0.m3u8?site=sports®ion=US&lang =en-US&devtype=desktop&src=sapi","embedUrl":"https://sports.yahoo.com/video/mike-brown-ejected-vs-raptors-204413785.html?format=embed","identifier": "6e1f4548-e2c4-308c-80c6-b14b91dedee0"}

"Geweldig man, gewoon wetende dat je coach je door dik en dun steunt", zei Fox nadat de Kings in het derde kwart een sterke stijging gebruikten om de Pistons met 122-113 te verslaan in Little Caesars Arena om een ​​lange Eastern wegzwaai bij 3-3. "Het begint aan de top en gaat van boven naar beneden als je probeert een cultuur op te bouwen."

Ze zijn goed op weg om de bescheiden 30 overwinningen van vorig seizoen te overtreffen, tot nu toe meer dan halverwege.

Of het nu de media-boeman, tegenstanders of zelfs de officials zijn, teams voelen het en willen het respect en de erkenning om een ​​geloofwaardige franchise te worden. Fox voelt het - letterlijk.

"Ik ga naar de baan en word vaak geraakt", zei Fox. "Dus als we dat respect niet hebben, gaat het er voor ons gewoon om eropuit te gaan en elke wedstrijd te winnen."

De Kings worden "Kangz" genoemd vanwege hun disfunctionele manieren, en zelfs op zijn hoogtepunt noemde Shaquille O'Neal hen spottend de "Queens" tijdens het hoogtepunt van de controversiële en vermakelijke rivaliteit tussen Lakers en Kings in de vroege jaren 2000.

Maar die zoektocht naar respect is vocaal geworden, met Brown nog steeds voldoende bewust om de camera naar binnen te keren.

“En net zoals ik de spelers vraag om naar buiten te gaan en te vechten en te strijden, en de strepen en het respect te verdienen dat we voelen dat we verdienen, moet ik vechten, strijden en hetzelfde doen, samen met hen, " hij zei. "En op een dag zullen we dat respect gaan krijgen."

Dat ooit eerder zou kunnen komen dan iemand ooit had verwacht.