Ex-Patriots LB, NFL Network-analist Willie McGinest beschuldigd van vermeende mishandeling in nachtclub in Hollywood

20 Dec 2022

Ex-Patriots LB, NFL Network-analist Willie McGinest beschuldigd van vermeende mishandeling in nachtclub in Hollywood

Voormalig New England Patriots-speler en huidig ​​NFL Network-analist Willie McGinest is maandag gearresteerd in Los Angeles. (Mark Konezny-USA TODAY Sports)

Voormalig New England Patriots-linebacker Willie McGinest is maandag in Los Angeles gearresteerd op beschuldiging van mishandeling met een dodelijk wapen.

Het Sheriff's Office van Los Angeles County vertelde lokale media dat McGinest zichzelf maandagochtend vroeg had aangegeven voor een vermeend incident dat eerder in december plaatsvond in een nachtclub in West Hollywood. McGinest legde een verklaring af, werd aangeklaagd en vervolgens vrijgelaten op borg van $ 30.000, volgens de rapporten. De autoriteiten hebben geen verdere details over de vermeende aanval vrijgegeven.

McGinest, 51, speelde 15 NFL-seizoenen, waarvan 12 bij de Patriots van 1994-2005. Hij won twee Pro Bowls en won drie Super Bowls met New England voordat hij zijn carrière beëindigde bij de Cleveland Browns.

Sinds hij stopte met voetballen, werkte McGinest als analist voor ESPN en Fox Sports en werkt momenteel voor NFL Network. NFLN heeft zijn arrestatie maandagavond niet publiekelijk toegesproken.

Voordat hij bij de NFL kwam, speelde McGinest bij USC. In 1991 werden hij en teamgenoten Michael Jones en Jason Oliver beschuldigd van het seksueel misbruiken van een vrouwelijke afgestudeerde student in een slaapzaal. Een jury oordeelde alle drie niet schuldig aan de beschuldigingen van misdrijf na een proces van vijf weken. Juryleden geloofden het verhaal van de aanklager niet en er was geen bevestiging van andere getuigen, volgens de Los Angeles Times.

De Patriots selecteerden McGinest met nummer 4 in de draft van 1994.

McGinest moet woensdag voor de rechter verschijnen.