'Gênant': WK-finale speelt zich af voor duizenden lege stoelen

20 Dec 2022

'Gênant': WK-finale speelt zich af voor duizenden lege stoelen

De WK-finale van Qatar speelde zich zondag af voor duizenden lege stoelen, toen Argentinië het in het Lusail Stadium opnam tegen Frankrijk.

Ondanks een aanzienlijk aantal Argentijnse fans die hoopten Lionel Messi de enige trofee te zien claimen die hem lang is ontgaan, was het stadion niet op tijd vol voor het openingsfluitsignaal.

VOLG LIVE: Wereldbekerfinale - laatste updates Argentinië vs Frankrijk

Toen de tweede helft begon, waarin Argentinië dankzij een penalty van Messi en een treffer van Angel Di Maria met 2-0 aan kop stond van titelverdediger Frankrijk, was het aantal lege stoelen drastisch toegenomen.

Duizenden stoelen in het stadion met een capaciteit van 88.966 waren leeg en raakten niet vol terwijl de wedstrijd vorderde.

“Het is de WK-finale! Zou een enorme schande moeten zijn voor [bestuursorgaan] fifa”, schreef een Twitter-gebruiker.

"De mensen die kaartjes hebben voor de vele lege stoelen aan het begin van de tweede helft van de WK-finale zouden een levenslange schorsing van alle voetbalactiviteiten moeten krijgen", schreef een ander.

Een andere tweet luidde: "Lege plaatsen bij een WK-finale doorbreken een beetje de mythe dat dit toernooi een succes is geweest."

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Een andere gebruiker herhaalde dat gevoel en tweette: “Overal lege stoelen als de tweede helft begint? De mythe laten ontploffen dat Qatar voetbalgek is. Gênant voor Qatar, gênant voor de FIFA.”

Frankrijk en Argentinië gingen beide als tweevoudig wereldkampioen naar de finale van zondag, met de laatste zege van Argentinië in 1986, terwijl Les Bleus vier jaar geleden winnaar was.

Messi opende de score vanaf de strafschopstip (kijk hier) nadat Di Maria een fout maakte door de Franse buitenspeler Ousmane Dembélé in het Franse strafschopgebied, voordat Di Maria later in de eerste helft zelf het net vond.