Heeft de status van aanvoerder van het voetbal in Alabama invloed gehad op de opt-outbeslissingen? Reken maar dat het zo was | Goed brood

20 Dec 2022

Heeft de status van aanvoerder van het voetbal in Alabama invloed gehad op de opt-outbeslissingen? Reken maar dat het zo was | Goed brood

Het zal nog vier maanden duren voordat Bryce Young en Will Anderson Jr. bij Denny Chimes geschiedenis schrijven en officieel toetreden tot de vaste aanvoerders van het Alabama football-team die daar hetzelfde hebben gedaan. Maar hun voeten zitten, figuurlijk gesproken, vast in dat natte cement sinds 4 december, toen hun teamgenoten hen voor die eer stemden, samen met veiligheid Jordan Battle. En dat cement maakt het moeilijker om weg te lopen.

Geen wonder dat ze er niet toe konden komen om zich af te melden voor de Sugar Bowl in New Orleans tegen Kansas State op 31 december.

Beiden spraken maandag over de leidende rol die ze vervullen met een team dat achter hen niet bepaald bij elkaar is gebleven, aangezien een tiental beursspelers het NCAA-transferportaal is binnengekomen. Beiden hebben het voorbeeld van een kapitein geleefd en beiden besloten dat de voor de hand liggende zakelijke beslissing om te stoppen niet de juiste doorslaggevende overweging was. De taak van het leiden was, en de eerste vereiste om te leiden en om een ​​kapitein te zijn, is aanwezig zijn.

NSD IS HIER: Alabama voetbalrekrutering: grootste verhaallijnen op nationale signeerdag

BLIJVEN: Wat Nick Saban zei over Bryce Young, Will Anderson Jr. die in Sugar Bowl spelen en het risico dat ze nemen

"Iedereen zegt dat het (een bedrijf) is, maar als je van voetbal houdt, heb je ook die concurrent in je", aldus Anderson. "En als ik gewoon thuis aan het trainen was en naar de wedstrijd zat te kijken, dan zou ik me zo slecht hebben gevoeld, of niet goed in mijn vel zitten. Dat is gewoon de concurrent in mij. Daarom wilde ik deze wedstrijd spelen."

p>

Young toegevoegd: "Als je naar alle kapiteins uit het verleden kijkt, is het zo'n opmerkelijke erfenis die mensen hebben nagelaten."

En tot op heden heeft ook niemand zich afgemeld voor een bowl-game. De laatste keer dat Alabama in de positie was om een ​​non-playoff bowl-wedstrijd te spelen, de Citrus Bowl in 2019, waren alle vier de vaste teamcaptains aanwezig: veiligheid Xavier McKinney, linebacker Anfernee Jennings, brede ontvanger DeVonta Smith en quarterback Tua Tagovailoa. McKinney en Jennings zorgden samen voor 20 tackles in een 35-16 overwinning op Michigan, Smith voegde een touchdown-vangst toe en zelfs Tagovailoa, die gemakkelijk elders had kunnen revalideren van een ernstige heupblessure voorafgaand aan de 2020 NFL Draft, liep in plaats daarvan op krukken. de zijlijn.

Verhaal gaat verder

Dat wil niet zeggen dat twee opt-outs uit dat jaar die geen aanvoerders waren - Terrell Lewis en Trevon Diggs - een keuze maakten die volgens hen in hun eigen belang was. Maar Lewis en Diggs hadden geen team dat tegen hen opkeek zoals hun aanvoerders. En het was maandag duidelijk dat Young en Anderson allebei de ogen van de kleedkamer op zich voelden gericht. Als ze ervoor hadden gekozen om zich af te melden, zouden teamgenoten het hebben begrepen, maar ze zouden ook het veld hebben ingenomen tegen Kansas State met een leegte in het leiderschap die niet kon worden opgevuld met degene die uiteindelijk naar voren zal komen als de nieuwe Alpha van het roster. In plaats daarvan kozen ze ervoor om het veld te betreden in wat vrijwel zeker de laatste keer zal zijn dat ze dit doen. Battle, hoewel niet beschikbaar voor commentaar op maandag, verdient hetzelfde krediet.

In twee jaar en 27 wedstrijden hebben ze zo vaak het voorbeeld van een aanvoerder gegeven, dat dat niet nog eens hoefde te gebeuren. Spelen in de Sugar Bowl ging meer over het uitdrukken van wat dat voorbeeld voor hen betekent.

"Gewoon in het moment zijn," voegde Anderson toe, "zijn waar mijn voeten zijn."

Vast in cement bij Denny Chimes, vier maanden te vroeg.

Bereik Chase Goodbread via cgoodbread@gannett.com. Volg op Twitter @chasegoodbread.

Tuscaloosa News sportcolumnist Chase Goodbread.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op The Tuscaloosa News: Hoe de status van de aanvoerder van een voetbal uit Alabama invloed had op de beslissing om af te zien van bowls