Jared Goff had kunnen pruilen toen de Rammen hem overboord gooiden. In plaats daarvan heeft hij de Lions naar de rand van de play-offs geleid

20 Dec 2022

Jared Goff had kunnen pruilen toen de Rammen hem overboord gooiden. In plaats daarvan heeft hij de Lions naar de rand van de play-offs geleid

Jared Goff komt uit Marin County, Californië, speelde universiteitsvoetbal aan de Universiteit van Californië en was in 2016 de nummer 1 algemene selectie van de Los Angeles Rams, de eerste selectie van de franchise na terugkeer in Californië.

>

Op de ontwerpavond was zijn gekozen walk-out-nummer om Roger Goodells hand te schudden, toepasselijk "California Love" van 2Pac en Dr. Dre. Goff was er ongetwijfeld van overtuigd dat hij zijn NFL-glorie zou vinden in een staat waar je nooit een dansvloer leeg aantreft.

En dat deed hij, althans voor een tijdje. Hij leidde de Rams drie keer naar de play-offs in zijn vijf seizoenen, inclusief de Super Bowl-nederlaag tegen New England na het seizoen 2018. Maar in 2021 geloofden de Rams niet dat Goff hun beste optie was als quarterback.

Ze verscheepten hun eenmalige toekomst van de franchise en een heleboel conceptkeuzes naar Detroit voor Matthew Stafford, die hen prompt naar een Super Bowl-titel leidde. Dat betekende dat Goff vorig jaar moest toezien hoe zijn oude teamgenoten kampioen werden, terwijl hij vastzat in een ellendig Lions-team dat drie overwinningen had behaald, midden in een nieuwe verbouwing.

Zoals de omkeringen van het carrièrescript gaan, had deze een bittere winter in het Midwesten kunnen worden.

Iedereen wil zeggen dat ze zich als een professional zouden gedragen. Iedereen wil denken dat ze nog steeds de ongelooflijke kans zouden zien om een ​​NFL-starter te worden. Iedereen wil geloven dat ze net zo hard zouden werken, net zoveel zouden geven of zich net zo professioneel zouden gedragen.

Toch is de realiteit anders. We hebben veel carrières zien crashen onder vergelijkbare omstandigheden. Het werd nog erger toen de Lions met 1-6 begonnen en het gesprek ging over welke college quarterback de Lions zouden opstellen om hem te vervangen.

Zelfs de meest sterke geest kan wiebelen.

Nou, dat waren allemaal zeven wedstrijden, zes overwinningen en een onwaarschijnlijke run naar de status van mededinger in de play-offs geleden.

"Het was erg leuk," zei Goff.

De Detroit Lions maken lawaai in de playoff-jacht, en dat is niet in de laatste plaats te danken aan Jared Goff (16). (AP Photo/Adam Hunger)

Dat geldt zeker ook voor zondag, toen Goff op de vierde en de centimeter met 1:51 te gaan, het strakke einde van Brock Wright raakte voor een 51-yard catch-and-run touchdown om Detroit een 20 -17 overwinning op de New York Jets. De overwinning duwde de Lions naar 7-7 in het seizoen en plaatste hen in een uitstekende positie om uit te dagen voor een playoff-plek die niemand zag aankomen.

Verhaal gaat verder

Zo zwaar emotioneel als vorig jaar voor Goff moet zijn geweest, zijn er niet veel quarterbacks in de competitie die het op dit moment zo leuk hebben.

Er is niets mooiers in het voetbal dan het winnen van de Super Bowl, en Goff zal waarschijnlijk altijd wensen dat hij bij de Rams bleef en er een won. Zo is het leven niet gelopen.

Misschien wel de op één na beste ervaring in het voetbal is de euforie van een onverwachte winnaar in opkomst, de magie en opwinding en energie die gepaard gaat met het vinden van een identiteit en het overtreffen van alle redelijke verwachtingen voor een lankmoedige schare fans.

>

Met andere woorden, niemand heeft het de afgelopen twee maanden beter gehad dan Jared Goff and the Lions.

“Het is leuk om in een team te zitten dat wedstrijden wint”, zei Goff. "Natuurlijk doe ik een aantal goede dingen, maar we hebben de laatste tijd veel grote wedstrijden gewonnen met dezelfde jongens die deel uitmaakten van de 1-6 en deel uitmaakten van vorig seizoen."

Het is onwaarschijnlijk dat het succes op het veld mogelijk was geweest zonder de waardigheid buiten het veld die hij toonde sinds hij door de Rams werd overboord gegooid.

In plaats van te pruilen, stortte hij zich op verbetering, straalde positiviteit uit en nam eigenaarschap van het team.

In plaats van terug te smachten naar het leven aan de westkust, plantte hij zijn wortels in Detroit. Hij zamelde geld in via zijn JG16 Foundation, werkte samen met lokale onderwijsinitiatieven en beurzen en schonk zo'n 40.000 pond voedsel aan liefdadigheidskeukens. Hij is genomineerd voor Walter Payton NFL Man of the Year.

Misschien wisten fans en media niet zeker of Goff op de lange termijn een Lion zou zijn - en wie weet misschien ook niet - maar hij deed nooit alsof hij dat niet zou doen. Als Detroit voor anderen een degradatie leek, heeft hij zich zeker nooit zo gedragen.

Goff kreeg vorige week de vraag nooit uit te halen over zijn lot, zijn teleurstelling of zijn critici. Hij spotte gewoon.

"Waar zou ik over uithalen?" vroeg hij.

Perfect antwoord.

"Ik geniet er echt van om met deze jongens te winnen", zei hij. “Wat mensen eerder dit jaar ook hebben gezegd, ze waren waarschijnlijk op de een of andere manier gerechtvaardigd. We stonden 1-6 en speelden niet erg goed. Nu spelen we redelijk goed. Iedereen lijkt op ons te zijn veranderd; we proberen in het midden te blijven.”

Detroit heeft twee eerste ronde keuzes in de 2023 NFL draft en de selectie die binnenkomt via de Rams zou in de top vijf kunnen staan. De lang gekoesterde gedachte was dat de Lions het zouden moeten gebruiken voor een potentiële franchise-quarterback, maar dit ontwerp zou op die positie een gebrek aan zekerheden kunnen opleveren.

Goff heeft zijn steentje bijgedragen om niet alleen een tijdelijke aanduiding te zijn, maar de potentiële toekomst. Hij is pas 28, heeft nog twee seizoenen contract en het idee dat Detroit nog een eliteverdediger - een Will Anderson uit Alabama of een Jalen Carter uit Georgia - toevoegt aan een verbeterende eenheid die wordt verankerd door rookie Aidan Hutchinson is nogal aantrekkelijk.

Die beslissingen zullen komen.

Op dit moment verkeert Detroit in een euforische staat, strijdend om een ​​plek in de play-offs die begin november hopeloos leek achter een quarterback die door de Rams aan het wankelen was gebracht.

Het was niet gemakkelijk. Dit is Californië niet.

In sommige opzichten is het echter, gezien de uitdagingen, misschien nog beter.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.