Last van de overgang? DIM supplementen kunnen misschien de oplossing zijn

24 Feb 2023

Last van de overgang? DIM supplementen kunnen misschien de oplossing zijn

De overgang is een levensfase die door veel vrouwen met gemengde gevoelens wordt beleefd. Het is een periode waarin je lichaam verandert en je te maken krijgt met bepaalde klachten. Sommige vrouwen hebben last van opvliegers, stemmingswisselingen, vermoeidheid en gewichtstoename. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je symptomen verminderd kunnen worden. DIM supplementen zijn hier een goed voorbeeld van. In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen van deze supplementen.

Wat zijn DIM supplementen?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk dat je weet wat DIM supplementen precies zijn. DIM staat voor diindolylmethaan en is een stof die voorkomt in groene kool, bloemkool, koolrabi, radijs en andere brassica-groenten. Het wordt al lange tijd gebruikt om de symptomen van de overgang te verminderen. Bijvoorbeeld bij opvliegers, stemmingswisselingen, vermoeidheid en gewichtstoename.

Hoe werken DIM supplementen?

DIM supplementen werken door het verhogen van het niveau van een hormoon dat bekend staat als ß-estradiol. Dit hormoon is een vorm van oestrogeen die het lichaam in balans houdt wanneer het te maken krijgt met veranderingen tijdens de overgang. Overgang supplementen helpen ook bij het verlagen van het niveau van andere oestrogeen-achtige hormonen. Dit kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen, vermoeidheid en gewichtstoename.

De gezondheidsvoordelen van DIM supplementen

Naast het verminderen van symptomen die veroorzaakt worden door de overgang, kunnen DIM supplementen ook verschillende andere gezondheidsvoordelen opleveren. Deze kunnen onder andere helpen bij het verlagen van cholesterol, het verminderen van ontstekingen, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Ook kan DIM helpen om de risico's op borst- en baarmoederhalskanker te verlagen.

Bijwerkingen van DIM supplementen

Hoewel DIM supplementen over het algemeen goed worden verdragen, hebben sommige mensen last van bijwerkingen. Bijwerkingen zijn meestal mild en kunnen onder andere diarree, misselijkheid en hoofdpijn omvatten. Als je bijwerkingen ervaart, stop dan met het gebruik van de supplementen en raadpleeg een arts.

Aanbevolen dosis

De aanbevolen dosis DIM voor een volwassen persoon varieert van 25 tot 200 milligram per dag. De dosis hangt af van je gezondheidstoestand, je leeftijd en andere factoren. Overleg daarom altijd met je arts voordat je DIM supplementen gaat gebruiken.

Samenvatting

De overgang is een moeilijke periode in het leven, maar DIM supplementen kunnen je helpen symptomen als opvliegers, stemmingswisselingen, vermoeidheid en gewichtstoename te verminderen. DIM is een stof die voorkomt in verschillende brassica-groenten. Het verhoogt het niveau van een hormoon dat bekend staat als ß-estradiol en helpt ook bij het verlagen van andere oestrogeen-achtige hormonen. Naast het verminderen van symptomen, kunnen DIM supplementen ook verschillende andere gezondheidsvoordelen hebben. Bijwerkingen zijn meestal mild en omvatten onder andere diarree, misselijkheid en hoofdpijn. Als je DIM supplementen gaat gebruiken, raadpleeg dan altijd eerst je arts om de juiste dosis te bepalen.