Strafschop op Terry McLaurin is een zeer slechte blik voor de NFL

20 Dec 2022

Strafschop op Terry McLaurin is een zeer slechte blik voor de NFL

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Zoals uitgelegd in Playmakers was de NFL aanvankelijk gealarmeerd door het NBA-schandaal Tim Donaghy. Uiteindelijk besloot de NFL dat het onmogelijk is dat één official genoeg invloed kan hebben op de uitkomst van een wedstrijd om echt bezorgd te zijn dat wat er met basketbal is gebeurd, ook met voetbal kan gebeuren.

Dat geloofde ik over het algemeen ook. Hoewel het voor één official moeilijk is om te winnen of te dekken, zijn er manieren waarop individuele officials de zaken in een bepaalde richting kunnen sturen.

Voornamelijk zorgen de oordeelsvragen voor de opening. De voorbijganger opruwen. Interferentie doorgeven. Vasthouden.

Gisteravond ontdekten we er allemaal nog een, dankzij de weg-van-de-bal, onbeduidende illegale formatiefout op Commanders-ontvanger Terry McLaurin. Iedereen die redelijk veel aandacht aan voetbal besteedt, op welk niveau dan ook, weet dat wideouts routinematig communiceren met officials om in de juiste positie te komen, om te bevestigen of ze wel of niet in de rij staan, aan of uit de bal.

“Verplicht” of niet, de dichtstbijzijnde functionaris helpt doorgaans bij het proces. En met een goede reden. De spelers willen goed opgesteld staan. En de scheidsrechters willen het spel niet verzanden met hypertechnische fouten met betrekking tot de pre-snap positionering van spelers aan de rand van het spel.

Afgezien van de vraag of het patroon en de praktijk een de facto verplichting hebben gecreëerd om te helpen, is ook de vraag of scheidsrechters ontvangers ooit bevestigend zouden moeten misleiden, door te doen alsof alles in orde is als de speler niet goed is uitgelijnd.

Bekijk de video van gisteravond. Er is iets heel vreemds aan. McLaurin zoekt input en hij doet alsof hij de input heeft gekregen waarnaar hij op zoek was. (We kunnen alleen de interactie zien; we kunnen niet horen wat er werd gezegd.) Ondertussen legt de scheidsrechter op een gegeven moment zijn hand op zijn vlag, op de loer om de uitkomst van het spel teniet te doen.

En dit was geen eerste en 10 op het middenveld. Dit was een doellijnsituatie op korte afstand. De vlag die de scheidsrechter schijnbaar niet kon wachten om te gooien, haalde de potentiële gelijkmaker van het bord.

Verhaal gaat verder

Is het uiteindelijk aan de speler om op de goede plek te staan? Ja. Maar van een ambtenaar met een geschiedenis van helpen mag worden verwacht dat hij dit blijft doen. Van de scheidsrechter mag op zijn minst worden verwacht dat hij niet de verkeerde indruk wekt dat de speler goed op zijn plaats staat, terwijl hij zijn hand op de vlag laat rusten als een cowboy die zich klaarmaakt om te trekken en zijn six-shooter af te vuren.

Wat de verklaring ook mag zijn, het ziet er slecht uit voor de NFL, omdat het aantoont dat, ja, Virginia (en Maryland en D.C.), er een pad is voor serieuze shenanigans.

Ik blijf geloven dat de NFL niet gemanipuleerd is, in die zin dat de NFL nooit wil dat specifieke teams winnen of verliezen. Ik maak me zorgen dat een bepaalde functionaris, gezien de prevalentie en het gemak van gelegaliseerde kansspelen, er voldoende in kan worden meegesleurd om objectiviteit en eerlijkheid te corrumperen.

En, eerlijk gezegd, het is vermoeiend om in de frontlinie te staan ​​om te proberen fans te vertellen die denken dat bijvoorbeeld het competitiebureau het team van Daniel Snyder niet in de play-offs wil hebben.

Het competitiebureau hoeft die strijd niet te voeren. Er is geen publieke verantwoording. Het stelt geen van zijn medewerkers beschikbaar voor zinvolle ondervraging. De poolverslaggevers stellen doorgaans de juiste vragen, maar de liga-official die direct na de wedstrijd wordt geïnterviewd, zegt wat er gezegd moet worden om het probleem op te lossen, terwijl de liga wacht op het volgende heldere, glimmende object dat van onderwerp zal veranderen.

p>

Op een gegeven moment zal er een controverse zijn die voldoende groot is om te voorkomen dat het onderwerp wordt gewijzigd door de volgende wedstrijd op het schema. We hopen dat de NFL wakker wordt en de achtertuin opruimt voordat dat gebeurt.

Strafstraf voor Terry McLaurin is een heel slecht gezicht voor de NFL verscheen oorspronkelijk op Pro Football Talk