Voormalig Cincinnati Reds-werper Tom Browning, Mr. Perfect, sterft op 62-jarige leeftijd

20 Dec 2022

Voormalig Cincinnati Reds-werper Tom Browning, Mr. Perfect, sterft op 62-jarige leeftijd

Tom Browning, de auteur van de enige perfecte game in de geschiedenis van Cincinnati Reds, is maandag op 62-jarige leeftijd overleden, aldus het Boone County Sheriff's Office.

Afgevaardigden werden naar het huis van Browning in Union, Kentucky, gestuurd nadat hij bewusteloos op zijn bank was aangetroffen. Browning werd om 13:13 uur dood verklaard. Er wordt geen kwaad opzet vermoed, aldus het Sheriff's Office.

"De hele Reds-familie is verbijsterd en diep bedroefd bij het horen van het overlijden van Tom Browning", laten de Reds in een verklaring weten. “We rouwen samen met Reds Country om het verlies van een van onze groten aller tijden, die zoveel herinneringen en magische momenten voor ons allemaal heeft gecreëerd. Onze diepste condoleances aan de familie van Tom in deze moeilijke tijd.”

'Iedereen hield van hem': ex-Reds-omroepen Marty, Thom Brennaman herinneren zich Tom Browning

Reacties:De dood van Tom Browning: 'Alles waar hij voor stond, ging om de Reds en honkbal.'

Tom Browning: Herinnering aan het beroemde in-game bezoek aan Wrigley rooftop

Reds-werper Tom Browning gooit een worp in de vijfde inning van de 3-2 overwinning van de Reds op de Padres op 9 mei 1994 in San Diego.

Browning gooide 12 seizoenen in de Major Leagues, waaronder 11 bij de Reds, hielp de franchise aan een World Series-titel in 1990. Hij werd tweede voor National League Rookie of the Year in 1985 en eindigde als zesde in de Cy Young-stemming nadat hij een record van 20-9 en een 3.55 ERA had neergezet in zijn eerste volledige seizoen .

De 1,85 meter lange lefty gooide een van de 23 perfecte games in de geschiedenis van de MLB in een 1-0 overwinning op de Los Angeles Dodgers op 16 september 1988 in het Riverfront Stadium. Het kostte hem een ​​uur en 51 minuten om geschiedenis te schrijven, wat minder tijd was dan dat hij door een pregame regenvertraging van twee uur moest wachten. Het perfecte spel van Browning, de eerste in de National League sinds Sandy Koufax in 1965, kwam een ​​paar maanden nadat hij een no-hit-bod verloor in de negende inning tegen de San Diego Padres.

Topwedstrijden in de geschiedenis van Reds: Nee. 28 – Het perfecte spel van Tom Browning tegen de Dodgers

"Dit is spannend", zei derde honkman Chris Sabo na afloop tegen verslaggevers. “We zijn allemaal kleine jongens in hart en nieren. Dit is waar dromen van gemaakt zijn en hij kreeg zijn droom vannacht.”

Verhaal gaat verder The Reds vegen werper Tom Browning van zijn voeten na drie slag voor Tracy Woodson van de Dodgers voor de finale nul in zijn 1-0 perfecte wedstrijd op 16 september 1988.

Een van Browning's meest memorabele momenten in een Reds-uniform vond plaats buiten van een honkbalstadion. Browning zat op een Wrigley Field-dak tijdens een wedstrijd op 7 juli 1993, sloop de bullpen uit en liep in vol ornaat over straat. Hij kreeg een boete van $ 500 voor de stunt.

Browning voltooide zijn Reds-carrière met een record van 123-88, een 12e plaats in de geschiedenis van de franchise in overwinningen, en een 3.92 ERA over 300 optredens (298 starts). Hij maakte drie 'postseason'-starts tijdens de titelrun van de Reds in 1990, waaronder Game 3 van de World Series, een 8-3 overwinning op de Oakland A's. Browning verliet beroemd het stadion tijdens Game 2 van de World Series toen zijn vrouw ging bevallen van een van hun vijf kinderen en hij het manager Lou Piniella niet vertelde. The Reds brachten een radiobulletin uit waarin hij werd gevraagd terug te keren naar het honkbalveld toen de wedstrijd in verlenging ging.

Hij werd opgenomen in de Reds Hall of Fame in 2006.

Tom Browning geeft de fans een fooi tijdens de ceremonies van de Reds Hall of Fame Class of 2012.

'RIP, mijn vriend, Mr. Perfect, Tom Browning', schreef Reds Hall of Fame shortstop en voormalig teamgenoot Barry Larkin op Twitter. “We hebben een aantal geweldige tijden gedeeld, evenals dezelfde geboortedatum 4/28. Je zult gemist worden.”

Oude Reds-catcher Tucker Barnhart twitterde: "Dit doet pijn. Slecht.”

Na zijn pensionering bleef Browning een vaste waarde op jaarlijkse Reds-evenementen zoals Redsfest, de karavaantour van het team en Reds Community Fund-activiteiten. Hij was de eerste fulltime manager van Florence Freedom, een onafhankelijk competitieteam, in 2003 en 2004, en hij werkte meerdere jaren als pitchingcoach in het boerderijsysteem van de Reds.

Zijn vrouw, Debbie Browning, stierf op 23 maart.

Tom Browning pleitte op 14 december in de gemeentelijke rechtbank van Brown County schuldig aan een aanklacht wegens rijden onder invloed, volgens gerechtelijke documenten. De rechter heeft op drie dagen na alle gevangenisstraffen van 180 dagen opgeschort, zo blijkt uit rechtbankverslagen.

Browning, geboren in Casper, Wyoming, was in 1982 een negende ronde draft pick uit de Tennessee Wesleyan University. Hij leidde de competitie in wedstrijden die vier seizoenen begonnen tijdens zijn carrière en overtrof zes keer 225 innings. Hij brak een bot in zijn arm tijdens een wedstrijd in 1994 en gooide daarna in slechts twee wedstrijden.

Op het videobord in Great American Ball Park op maandagavond stond een foto van Browning vergezeld van "1960-2022" en drie woorden eronder:

"We zijn diepbedroefd."

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Cincinnati Enquirer: Tom Browning, voormalig Reds-werper met perfect spel, sterft op 62-jarige leeftijd