Waarom een ergonomische bureaustoel met ARBO-keurmerk een goede investering is

04 May 2023

Waarom een ergonomische bureaustoel met ARBO-keurmerk een goede investering is

Een ergonomische bureaustoel is niet alleen een comfortabele stoel om op te zitten, maar het kan ook bijdragen aan uw algehele gezondheid en welzijn op de lange termijn. Wanneer u dagelijks langere tijd achter uw bureau zit, is het belangrijk om een stoel te hebben die goed is afgesteld op uw lichaam en die voldoet aan de nodige veiligheids- en gezondheidsnormen. Een ergonomische bureaustoel met een ARBO-keurmerk is daarom een goede investering. Hieronder volgen de redenen waarom:

Voorkomt lichamelijke klachten

Een ergonomische bureaustoel ARBO goedgekeurd is ontworpen om de lichamelijke klachten te voorkomen die vaak voorkomen bij mensen die langere tijd achter een bureau werken, zoals rug-, nek-, en schouderklachten. Deze stoelen zijn ontworpen om u in een gezonde en natuurlijke houding te laten zitten, wat de druk op uw lichaam vermindert.

Verhoogt de productiviteit

Een comfortabele bureaustoel zorgt voor minder afleiding en kan uw focus en productiviteit verhogen. Door de juiste afstelling van de stoel kunt u beter gefocust blijven en efficiënter werken.

Voldoet aan de wettelijke normen

Een ergonomische bureaustoel met ARBO-keurmerk voldoet aan de wettelijke normen voor veiligheid en gezondheid op het werk. De ARBO-keurmerk houdt in dat de bureaustoel getest is op verschillende aspecten, zoals ergonomie, kwaliteit en veiligheid.

Vermindert de kans op ziekteverzuim

Door het gebruik van een ergonomische bureaustoel met ARBO-keurmerk wordt de kans op ziekteverzuim verminderd. Medewerkers die in een ergonomische houding werken hebben minder kans op klachten en blessures. Hierdoor kunnen zij langer en efficiënter werken zonder dat er ziekteverzuim ontstaat.

Bespaart op kosten op de lange termijn

Een ergonomische bureaustoel met ARBO-keurmerk is een goede investering op de lange termijn. U bespaart op kosten voor ziekteverzuim en medische behandelingen door uw personeel gezond en veilig te houden. Daarnaast gaat een kwalitatief goede stoel vaak langer mee dan een goedkope stoel die niet aan de normen voldoet.

Conclusie

Een ergonomische bureaustoel met ARBO-keurmerk is een goede investering. Het kan bijdragen aan de gezondheid en welzijn van uw medewerkers, de productiviteit verhogen en kosten besparen op de lange termijn. Het is daarom de moeite waard om te investeren in een kwalitatief goede bureaustoel die aan de wettelijke normen voldoet. Kijk ook naar bureaustoelen npr 1813, deze stoelen zijn goedgekeurd met de Nederlandse richtlijnen.