Zo beweeg je elke dag meer!

24 May 2023

Zo beweeg je elke dag meer!

Vandaag de dag werken steeds meer mensen op kantoor. Het is dan moeilijk om dagelijks voldoende beweging te krijgen, vooral als je een normaal bureau hebt waar je de hele dag achter zit te werken. Zelfs als je een sportliefhebber bent, is het lastig om daadwerkelijk de tijd te vinden om te sporten. Dit is al helemaal het geval als je ook nog een partner, kinderen en vrienden hebt die graag aandacht willen. Toch is het alsnog mogelijk om dagelijks meer te bewegen. Gebruik hiervoor de volgende tips!

Investeer in een sta-bureau 

Oké, deze tip vergt wel wat geld, maar je lichaam zal je zeker dankbaar zijn. Een sta-bureau zorgt er namelijk voor dat je niet meer in staat bent om de hele werkdag te zitten. Je staat dus meer, waardoor je automatisch meer beweegt. Het is overigens niet verstandig om de hele dag te staan. Kies daarom voor een zitsta-bureau. Je kunt zo’n model verstellen zodat je er zowel zittend als staand achter kunt werken. Deze variatie is goed voor je lijf!

Loop voor de boodschappen

Hoef je niet al te ver te wandelen om de dagelijkse boodschappen te kopen? Kies er dan voor om de auto in de garage te laten staan. Door simpelweg naar de supermarkt te lopen, is meer bewegen immers een fluitje van een cent! Zorg er dan wel voor dat je niet al te zware boodschappen koopt, je wilt immers geen last krijgen van je armen door het gewicht tijdens de wandeling terug naar huis.

Plan dagelijkse wandelingen

Het is sowieso een goed idee om meer wandelingen in je dag toe te voegen, vooral als je graag meer wilt bewegen. Deze loopjes hoeven helemaal niet lang te zijn, ook korte dagelijkse wandelingen van bijvoorbeeld zo’n 15 minuten zijn al goed voor je geestelijke en cardiovasculaire gezondheid. Maak daarom een plan om elke dag even te lopen en zet de wandelingen ook daadwerkelijk in je agenda.

Neem je trap

Een andere manier om gemakkelijk elke dag meer te bewegen is door de lift nooit meer te nemen. Door de trap te nemen, beweeg je simpel meer, terwijl het helemaal niet zo veel tijd kost. Ben je al helemaal ambitieus? Neem dan twee treden per stap. Je zult dan wel een branderig gevoel in je hamstrings en kuiten krijgen, maar dat is natuurlijk alleen maar een goed teken. Neem dus vanaf nu altijd de trap in plaats van de lift!